Top 10 köszönőajándék esküvőkre

Sok esetben a köszönőajándék kiválasztása nagy fejtörést okoz, ha Ti sem tudjátok, hogy mivel kedveskedjetek a vendégeiteknek a Nagy Napon, akkor érdemes végignéznetek az alábbi listát, amelyben a számunkra legkedvesebb ajándékokat gyűjtöttük össze.

Régebben bevett szokás volt, hogy a meghívott vendégeknek egy kis süteményt csomagol az ifjú pár, azonban manapság kezd kikopni ez a hagyomány. Természetesen ez nem kell, hogy így legyen, azonban, ha egy kis plusz kedvességben gondolkodtok, esetleg valami maradandóbbra vágytok, akkor nem árt, ha van a tarsolyotokban egy-két ötlet.

KIS ÜVEGES MÉZEK, LEKVÁROK

Szerintünk a vendégek biztosan örülnének egy „hasznos” ajándéknak, pláne, ha az még ehető és finom is. 😊 Éppen ezért jó ajándék ötlet lehet, ha kisebb üvegekben mézet vagy lekvárt adtok egy kedves kis üzenettel, vagy egyszerűen a nevetekkel és az esküvői dátummal feliratozva. Ha kicsit mélyebben a zsebetekbe nyúltok, a gyerekek biztosan örülnének egy házi mogyorókrémnek, vagy nutellának.

NYALÓKA

Ha már a gyerekeknél tartunk, szinte biztos, hogy az egyik legjobb ajándék számukra a nyalóka, vagy bármilyen más édesség. Érdemes azonban egészségesebb alternatívákat keresni, hogy a szülőknek se fájjon a feje (bár másnap lehet fog 😊), erre jó megoldás lehet a méznyalóka, vitaminos gumicukor, bio gyümölcsital. 

MÉZIK, SÜTIK

Ha olyan ajándékot szeretnétek, ami része az esküvői dekorációnak, érdemes megfontolnotok a méziket, ugyanis csodás kiegészítője lehet az asztaloknak, nem is beszélve arról, hogy akár ültetőkártyaként is hasznosíthatjátok őket. Ezek a mézeskalácsok legtöbbször inkább az emlék funkciót töltik be, de akkor sem kell megharagudni, ha véletlenül valamelyik kisgyerek megkóstolja a lakodalom alatt. 😊 A webshopunkon sok féle méziből válogathattok, ha egy elegáns, szép ajándékot kerestek, bevállalósabbak pedig akár el is készíthetik maguknak! 😊

KÉZMŰVES SZAPPANOK

Ismét egy hasznos ajándék, ami nem hiányozhat egy háztartásból sem. Készülhet különböző méretben a kedvenc illatotokkal, valamint szintén része lehet az asztali dekorációnak egy kis kreativitással. A szappanokat feldobhatjátok egy saját logóval vagy egy kedves üzenettel, de szerintünk önmagában is egy dekoratív, szép ajándék. 

ILLATZSÁK, ILLATPÁRNA

Ha inkább maradandó ajándékot szeretnétek, esetleg egy kisebb ajándékban gondolkodtok, jó ötlet lehet egy illatzsák vagy illatpárna. Passzolhat az esküvő témájához (pl. levendulás a helyszín), de csakúgy, mint a többi ajándék része lehet az asztali dekorációnak is. Ha kicsit személyesebb vonalat képviselnétek érdemes egy kísérő kártyát rákötni, esetleg a vendég nevét ráírni, biztosan örülni fog neki. Ne felejtsétek el azonban, hogy ez az ajándék leginkább a nőknek kedvez, de természetesen készülhetettek külön meglepetéssel a férfiak számára, így senki sem érzi magát elfelejtve.

ITALOK

Ha már a férfiaknál tartottunk, vegyétek fontolóra a minőségi házi italokat is. Elsősorban alkoholos italokra gondoltunk, mint például kis üveges házipálinka, jófajta bor, esetleg likőr. Az üvegeket felcímkézhetitek egy saját logóval, de készíthetitek névre szóló ajándékként is. Alaposan gondoljátok át, hogy van-e esetleg olyan vendég, aki nem iszik alkoholt, esetleg nem szereti a töményebb italokat. 

APRÓ POZSGÁSOK

Elsőre egy kicsit furcsa köszönőajándéknak tűnhet, de higgyétek el, hogy odáig lesznek érte a vendégek. A nyári/tavaszi esküvők egyik legkedveltebb ajándéka, amiben a legjobb, hogy nem szükséges, hogy az esküvőn jelen lévők rendelkezzenek kerttel, bármikor szép dísze lehet a lakásuknak is. 😊 Az apró cserepekbe tűzhettek egy névre szóló táblát vagy ragaszthattok rá logózott matricát is. Bár pozsgások, figyeljetek azonban a növények öntözésére is a nagy melegben, hiszen senki nem szeretne kiszáradt növényt kapni. 

BONBON

Ha nem akartok mellé lőni az ajándékkal, akkor válasszátok a kézműves bonbonokat, csokikat. Szerintünk nincs ember, aki ne szeretné a csokoládét valamilyen formában. Ha minőségi termékeket választotok, abból nagy baj nem lehet. Amennyiben a kedvenceitek választjátok a vendégek még egy kis plusz infót is megtudhatnak rólatok, főleg, ha azt valamilyen formában megjelenítitek a csomagoláson. Természetesen a bonbonnál sem kell túlzásokba esni, ez csak egy apró kedvesség a részetekről a vendégek számára, hogy megköszönjétek, hogy megtiszteltek titeket a jelenlétükkel.

GYERTYA

Amennyiben egy kicsit romantikusabb irányba vinnétek el a köszönetajándékotokat, válasszátok ki az ízléseteknek megfelelő gyertyát. Rengeteg illatban létezik már, különböző viaszokból, így biztosan találtok majd olyat, ami mindegyikőtöknek tetszik. Itt sem érdemes elhagyni a személyes üzenetet, kísérőkártyát, hiszen sokat dobhat egy egyszerűbb üvegen is.  

VALAMI, AMI RÁTOK JELLEMZŐ, AMIT NAGYON SZERETTEK

Elképzelhető, hogy a cím alapján már tudjátok is mi az, amiért mindkettőtök odavan és a vendégek is örömmel fogadnák. Ilyen ajándék lehet például a kávé (őrölt vagy szemes), hiszen minden reggel azzal indul a napotok, vagy például a tea, ami rendszeresen megkoronázza az estéteket. Gondolkozhattok a szakmátokra, hobbitokra jellemző dolgokban is, például, ha nagyon szerettek utazni, adhattok ajándékba egy egyedi feliratos iránytűt, vagy egy pici papírbőröndöt valami meglepetéssel. 😊

A fent említett köszönőajándékok többségét webshopunkban is megtalálhatjátok. Folyamatosan bővülő kínálatunkkal igyekszünk minden kérésnek eleget tenni. A cél, hogy mindig próbáljatok olyan ajándékkal kedveskedni a vendégeiteknek, aminek fordított esetben ti is örülnétek, valamint ne felejtsetek el törekedni a megfelelő minőségre, hiszen tudjuk, hogy a kakaós tejbevonó massza, soha nem lesz igazi csokoládé. 🙂

Források:

https://hu.pinterest.com/pin/26529085294958749/

https://hu.pinterest.com/pin/26529085295025302/

https://hu.pinterest.com/pin/AbimCB46WEvlPNYmmKwrgoJS-tt3Fwig5Dw0oaCzf2huErFiLPJ8ASg/

https://hu.pinterest.com/pin/538954280414684084/

https://hu.pinterest.com/pin/26529085295025252/

https://hu.pinterest.com/pin/66709638214852670/

https://hu.pinterest.com/pin/693202567635697800/

https://hu.pinterest.com/pin/668784613386435346/

https://hu.pinterest.com/pin/4785143344848327/

https://hu.pinterest.com/pin/372391462945623374/

https://hu.pinterest.com/pin/110901209564562673/

https://hu.pinterest.com/pin/166492517466128794/

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük